Leke tutmayan kumaş her ev hanımının hayali. Günümüzde gerek kıyafet olsun gerekse de döşemelik ürünler olsun çok sık kir riski ile karşılaşılmaktadır. Artan kirlilik tehlikesi de kullanıcılar için daha pratik çözüm arayışına itiyor. Çok sayıda kumaş olsa da leke tutmayanını bulmak zor. Bulunca da çok rahat bir kullanım imkanı oluşuyor. Peki ama hangileri bu konuda en iyisi? Koltuk kaplamada şönil ürünleri bunu en güzel şekilde sağlıyor. Kıyafetlerde ise keten ve viskon kumaşlar öne çıkarken şifon ve krep ürünlerin de yeri ayrı.
Gündelik hayatta çok yoğun bir süreç içerisinde olan insanlar için kıyafetlerinde ya da diğer alanlarda kullandıkları kumaşlarda bazı pratiklik ihtiyacı doğmaktadır. Leke sorunsalı da bunlardan birisi. Kolay kir tutan kıyafetler sürekli olarak değiştirilmekte ve yıkanmak zorunda kalınıyor. Üzerinize bir yiyecek ya da yağ sıçramasına gerek yok. Bu tür özellikteki kumaşlar tozdan bile leke kapabiliyor. Bu sebeple leke konusunda dirençli olan kumaşları listeleyeceğiz. Kıyafet tercihlerinizde bu özel özelliği göz önünde bulundurarak daha nadir kirlenen bir ürüne sahip olabilirsiniz.
Leke Tutmayan Kumaş Çeşitleri
Leke tutmayan kumaş çeşitleri aslında bir diğer adıyla silinebilir kumaşlardır. Genellikle nano teknoloji ile üretilirken lekedeki sıvıların dibe işlemesini önler. Elbette yoğun yağ ve yemek sıçraması gibi lekeleri koruyacak bir kumaş türü yok. Ama diğerlerine oranla daha çok direnç gösteren çeşitler mevcut. Şimdi onlara bakacağız. Elbise, pantolon ve diğer kıyafet seçimlerinizde bu kumaşlardan gönül rahatlığıyla faydalanabilirsiniz.
Leke Tutmayan Keten Kumaş
Keten kumaşlar ile insanların birlikteliği asırlar öncesine dayanıyor. Günümüzde de koltuk döşemeden kıyafetlere, aksesuardan daha birçok alana kadar onun imzasını görürüz rahatlıkla. Elbette ferah ve şıklığının bu kullanımdaki rolü büyük. Ancak leke tutmayan kumaş olmasıyla da 7’den 70’e çok sevilmektedir. Sık dokuma bir kumaştır. Su ile temasında hemen içe yansıtmaz. Ama belirtmekte fayda var ki yoğun lekelere karşı biraz zayıf bir çeşit olarak karşımıza çıkar.
Leke Tutmayan Viskon Kumaş
Leke tutmayan kumaş çeşitleri arasında viskon kumaşın öne çıktığını görürüz. Elbette bir koltuk döşeme ürünü kadar dayanıklı değildir. Ama kirlenmesi durumunda kolay bir yıkama ile lekeden kurtulmak mümkün olmaktadır. Pamuksu bir yapısı olduğu için böyle. Her ne kadar kiri bir miktar emiyor olsa da temizliği kolaydır. Bu sebeple kir tutmayanlar arasına ekleyebiliriz.
Leke Tutmayan Şifon Kumaş
Günümüzün en ince doku kumaşları arasında şifonlar yer alıyor. Bu özelliğiyle leke kesinlikle tutmamaktadır. Ayrıca yoğun bir kire maruz kalsa bile temizliği çok pratiktir. Çoğunlukla üst katman tamamlayıcı görevi gördüğü için de ana kumaşa leke temasını da engeller. Tercihlerinizi bu bilgi ışığında değerlendirebilirsiniz.
Leke Tutmayan Krep Kumaş
Son olarak Krep kumaşların kir tutmayan özelliğinden bahsedelim. İpek ve viskon kumaş karışımından oluşan bir çeşittir. Tamamen olmasa da büyük oranda kir tutmaz demek mümkün. Zaten bu sebeple günümüzün döşemelik ürünlerinde de çok sıklıkla tercih edilir hale geldi. Abiye ve elbiselerde görürüz. Ağır lekelere yapılacak bir şey yok. Fakat yüzeysel kirlenmelerde her zaman çözüm var.
Leke Tutmayan Kumaş Hangisi?
Günümüzde kullanılan birçok kumaştan kimisi lekeyi tutmuyorken kimisi de geleneksel basit yöntemler ile temizlenebiliyor. Bazısı da var ki lekeyi gördüğünde ondan kurtulmak neredeyse imkansız oluyor. Kullanıcılar için bu ikinci şık hiç istenmeyen bir durumdur. Böyle bir özellikte ürüne sahip olmak istiyorsanız birkaç alternatif listesi oluşturduk.
- Duck keten kumaş
- Viskon kumaş
- Şifon kumaş
- Deri kumaşlar
- Tay tüyü kumaş
- Kadife kumaş
Leke Tutmayan Kumaş Nereden Alınır?
Online kumaş satın almak artık yaşadığımız çağın bir gerçeği haline geldi. Bir tık ile istenilen özellikte tüm kumaşlara ulaşmak mümkün oluyor. Leke tutmayan kumaş nereden alınır? sorusunun yanıtı da yine online sipariştir. Yeşim Kumaş markası bu konudaki en iyi seçenek. Sektörün en kaliteli ve kire karşı kumaş çeşitlerini koleksiyonda bulabiliyorsunuz. Siparişlerinizi oluşturunca da hızla adresinize temin ediliyor. Detaylı bilgi Yeşim Kumaş iletişim araçları üzerinde mevcut. Hemen şimdi arayabilirsiniz.
Leke Tutmayan Kumaş Fiyatları
Kire karşı yüksek dirençli kumaşlar aynı zamanda A kalitede yer alır. Özel teknoloji ile en iyi hammaddeler kullanılarak üretilmektedir. Bu da fiyatlarının bir miktar yüksek olmasını kaçınılmaz kılıyor. Peki leke tutmayan kumaş fiyatları 2022 yılında ne kadar oldu? Pahalı mı? Elbette bu sorulara yanıt verirken firma ve kalite unsurlarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. İyi bir ürün alındığında metresi ortalama 80 TL ile 150 TL aralığında değişmektedir. Daha ucuzu da muhakkak bulunur. Fakat kalitenin de düşeceği unutulmamalıdır.
Diğer bir önemli konu da bir kumaşın leke tutuyor olması onun kalitesiz olduğu anlamına gelmemesi gerektiği. Bazı kumaşlar üst kalitede olmalarına rağmen yapıları gereği kire karşı savunmasız oluyor. Örneğin ipek kumaşlar buna bir örnek.
Kumaş satın alırken performansı ile fiyatının birbirine orantılı olmasına özen gösterin. Böylece en doğru siparişi oluşturmuş olacaksınız. Yeşim Kumaş markası bu alanda sizlere güvenilir, şeffaf ve samimi ücret tarifeleri sunuyor. Dönemsel kampanyalar ile de bütçenize ek katkıda bulunmanız mümkün.
Leke Tutmayan Kumaş Ne Kadar?
Son yıllarda leke tutmayan kumaş çeşitlerin yoğun bir talep var. Hem çocuk kıyafetlerinde hem de yetişkin giysilerinde bu talebin öne çıktığını görmek mümkün. Hatta özellikle bebek ve çocuklarda daha fazla ihtiyaç duyulan bir özellik. Çünkü kirlenmenin en çok yaşandığı çağlar bunlar. Örneğin duck keten kumaş çocuklarda tercih oranı yüksek bir ürün. Fiyatının ne kadar olduğu da bu sebeple hep merak edilmekte. Açıklayalım. Eşsiz güzellikte bir ürün için metre başına ortalama 150 TL gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerekiyor. Aşağısı ya da yukarısı olabilir ama genel liste bu ortalamada görülmektedir.
Leke Tutmayan Kumaş Kaç TL?
Kumaş satın alma bütçelerinizi oluştururken leke tutmayanları da dahil edebilirsiniz. Genel fiyat ortalaması her bütçenin faydalanabileceği düzeyde dersek hata etmiş olmayız. Bugün 100 – 150 TL bandından herkes satın alabiliyor. Bunun giysiye çevrilmiş hali doğal olarak daha yüksek oluyor. Kir tutmayan bir kumaştan yapılan elbise fiyatı 250 – 300 TL aralığındadır.
Leke Tutmayan Kumaş Hangisi?
Burada hangi alanda kullanılacağı da önemli. Zira koltuk için kullanılan kumaşlar yüksek nano teknolojisiyle üretiliyor ve lekeye karşı çok yüksek direnç sahibiler. Deri, kadife ve keten buna örnek. Ama giysilerde kullanılan kumaş çeşitleri daha narin yapıya sahip. Şifon ve viskon bu konuda en iyi seçenek olsa da aşırı kirlere karşı pek doğal savunmasız olacaklardır. Fakat kolay yıkandıkları için bu ihtiyacı da karşılayabilecek kapasitedeler.
Yeşim Kumaş olarak bu talebinizi en iyi çözümlere kavuşturmaya devam ediyoruz. Online koleksiyonumuzda yüzlerce farklı tür ürün var. Hemen şimdi göz atın ve siparişinizi oluşturun. Sizler için özenle kargolayacak ve adresinize temin edeceğiz. Güzel günlerde kullanmanızı diliyoruz.
İlginizi çekebilir: İstanbul Kilo İle Kumaş Siparişi
Kumaş Bilgi Bankası
Tafta Kumaş Nedir? Terletir mi? Kırışma Yapar mı?
Tafta Kumaş Nedir? Tafta kumaş, genellikle ipek, naylon veya polyester gibi ince ve parlak liflerden [...]
Eki
Şile Bezi Nedir? Tarihçesi ve Çevresel Etkisi
Şile Bezi Nedir? Şile Bezi, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan Şile ilçesine özgü geleneksel bir [...]
Eki
Şifon Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları
Şifon Kumaş Nedir? Şifon kumaş, genellikle ipek, naylon veya polyester gibi liflerden dokunan, hafif, ince [...]
Eyl
Saten Kumaş Nedir? Özellikleri neler? Boyanır mı? Bakımı ve Nasıl Ütülenir?
Saten Kumaş Nedir? Saten kumaş, pürüzsüz, parlak ve zarif bir görünüme sahip olan özel bir [...]
Eyl
Sandy Kumaş Nedir? Esnek mi? Terletir mi? İç Gösterir mi?
Sandy Kumaş Nedir? Sandy kumaş, moda dünyasında sıklıkla tercih edilen ve hem şıklık hem de [...]
Eyl
Jakarlı Kumaşlar Nedir? Terletir mi? Esneme Yapar mı?
Jakarlı Kumaşlar Nedir? Jakarlı kumaş, karmaşık ve detaylı desenlerin dokuma sırasında oluşturulduğu özel bir tekstil [...]
Eyl
Viskon Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları
Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş, genellikle doğal selülozdan elde edilen ve çeşitli işlemlerle üretilen bir [...]
Eyl
Pamuk Vual Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları
Pamuk Vual Kumaş Nedir? Pamuk vual kumaş, ince, hafif ve yarı saydam bir pamuklu kumaş [...]
Eyl
Poplin Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları
Poplin Kumaş Nedir? Poplin kumaş, ince ve sık dokunmuş bir tekstil türüdür. Genellikle pamuk, ipek, [...]
Eyl
Özel Tasarım Desenli Jorjet Krep Kumaş Nedir?
Özel Tasarım Desenli Jorjet Krep Kumaş Nedir? Özel tasarım desenli jorjet krep kumaş, genellikle şık [...]
Eyl