Güzeller güzeli kot öyle bir alışkanlık ki, adeta moda dünyasının bedeninin bir parçası gibi, onsuz asla olmaz; olmadığı bir mevsim hiç düşünülemez. Kot büstiyerden, şort ve eteğe, yeleğe, cekete kadar yaz günlerinde her daim yanımızda olan kot, bahar aylarında pantolon, ceket-yelek ve gömlek olarak dolabımızda yerini koruyor. Yüzünü kışa dönen sonbahar gügnlerinde bile, kabanımızın içinde trikolarımızın, sweat’lerimizin üzerinde varlığını koruyan ceketler ile hem konforlu hem de rahatız. Üstelik en kara kış günlerinde bile görece kalın kot kumaştan seçilmiş pantolonları hiç kimsede görmedik dersek, yanılmış oluruz. Evet 0 derece havada bile kuru havalarda kot bizim her şeyimiz, en güzel kombinimiz olmakta. Tarihi 18. yüzyıla dayanan ve hepimizin hem tamamlayıcı hem de kurtarıcı parçası kot kumaş; nam-ı diğer denim! İster şık kombinin içine konsun, isterse de günlük stilin içinde kombinlensin; girdiği her kombini harika bir görünüme kavuşturmakta.

Kot Kumaş Teknik Özellikleri

Kot kumaş, gevşek ve geniş yapısı nedeniyle kullanıcının rahat etmesini sağladığı gibi dayanıklılığıyla da uzun zaman kullanım imkanı sunar. Pamuk ve bitki liflerinden elde edilerek üretilmekte olan denim, iplerin bükülmesi ve birbirine ring iplik makinesiyle geçirilmesi sonucunda elde ediliyor. Hem liflerin hem de pamuğun bir araya gelerek oluşturduğu biçim ucuz üretim yollarından biri olmuş ve yumuşak yapısı sayesinde işçilerin tercih ettiği giyimler arasında yer almıştır. Tasarım modellerine uyum sağlayan yapısı, boyanma kolaylığı ve dayanıklılığıyla uzun yıllar bizimle olmaya devam edecek kumaşlardan biridir. Nem emici özelliğe sahiptir. Nefes alabilir ve sıcak tutabilir. Dayanıklı, çok yönlü ve renkli bir kumaş çeşididir. Çok esnek olmadığını belirtmek isteriz. Yine de yapısı nedeniyle esnemese de gevşek ve yumuşak bir dokuya sahiptir. Kumaşın yapısı ve içeriği nedeniyle sağlıkta zarar verebilecek bir durumuna rastlanmaması, kotu en sevilen parça yapmasının yanında dost özelliği de katıyor. Özellikle pamuk ve liflerden elde edilen bu kumaş şeklinin, içerisine ekstra olarak kimyasal ya da diğer zararlı maddeler eklenmedikçe, saf haliyle cilde faydalı bile olabilir! 🙂 Yıkanması, bakımı ve kullanımı kolay olan bu kumaş, makinede yıkandığında ya da elde yıkandığında da boya vermeme özelliğine sahiptir. Bu da yine bize büyük kolaylıklar sağlayan bir özellik. Kaliteli bir kumaş ve kaliteli bir boya birbirine uyumludur. Onun dışında içinde pamuk ve lif oranı düşük olan kotlar genellikle çabuk yıpranır, zarar görür ve boya vererek sağlığa da zarar verici bir noktaya gelebilir. Bu nedenle aldığınız kot kumaşın pamuk oranına dikkat etmenizi öneririz. Bizim kot kumaşlarımız %100 pamuk özelliği taşımakta. Uzun yıllardır içimizde olan kot kumaş, daha onlarca hatta belki yüzyıl ile nitelenebilecek sayılar ile hayatımızda olmaya devam edecek gibi görünüyor.

En üst kalite üretilen ve müşteri memnuniyeti garantili kot kumaş ürünlerimizin pek çok farklı renk seçeneğini kot kumaş bölümünde inceleyebilirsiniz.

Kumaş Bilgi Bankası

Tafta Kumaş Nedir? Terletir mi? Kırışma Yapar mı?

Tafta Kumaş Nedir? Tafta kumaş, genellikle ipek, naylon veya polyester gibi ince ve parlak liflerden [...]

Şile Bezi Nedir? Tarihçesi ve Çevresel Etkisi

Şile Bezi Nedir? Şile Bezi, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan Şile ilçesine özgü geleneksel bir [...]

Şifon Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Şifon Kumaş Nedir? Şifon kumaş, genellikle ipek, naylon veya polyester gibi liflerden dokunan, hafif, ince [...]

Saten Kumaş Nedir? Özellikleri neler? Boyanır mı? Bakımı ve Nasıl Ütülenir?

Saten Kumaş Nedir? Saten kumaş, pürüzsüz, parlak ve zarif bir görünüme sahip olan özel bir [...]

Sandy Kumaş Nedir? Esnek mi? Terletir mi? İç Gösterir mi?

Sandy Kumaş Nedir? Sandy kumaş, moda dünyasında sıklıkla tercih edilen ve hem şıklık hem de [...]

Jakarlı Kumaşlar Nedir? Terletir mi? Esneme Yapar mı?

Jakarlı Kumaşlar Nedir? Jakarlı kumaş, karmaşık ve detaylı desenlerin dokuma sırasında oluşturulduğu özel bir tekstil [...]

Viskon Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş, genellikle doğal selülozdan elde edilen ve çeşitli işlemlerle üretilen bir [...]

Pamuk Vual Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Pamuk Vual Kumaş Nedir? Pamuk vual kumaş, ince, hafif ve yarı saydam bir pamuklu kumaş [...]

Poplin Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Poplin Kumaş Nedir? Poplin kumaş, ince ve sık dokunmuş bir tekstil türüdür. Genellikle pamuk, ipek, [...]

Özel Tasarım Desenli Jorjet Krep Kumaş Nedir?

Özel Tasarım Desenli Jorjet Krep Kumaş Nedir? Özel tasarım desenli jorjet krep kumaş, genellikle şık [...]

Bir yanıt yazın

Whatsapp Görüşmesi
1
Whatsapp Destek
Scan the code
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?