Hem Yazlık hem de kışlık çeşidi olan kanvas kumaş, ön ve arka yüzü aynı olan kalın keten kumaşlara verilen isimdir. Kullanıldığı ürün yelpazesi en geniş olan kumaş türü olmasından dolayı hemen her koleksiyonda yer almaktadır.

Özellikleri Nelerdir?

  • Çok dayanıklı bir yapısı vardır.
  • Kalın bir kumaş olduğundan hemen her kumaşa uyum sağlar.
  • Esnek yapıdadır.
  • Keten kumaşların hemen hemen tüm özelliklerine sahiptir.
  • Baskı ve işlemeye oldukça güzel uyum gösterir.
  • Dekorasyonda da sıklıkla kullanılmaktadır.
  • Desenli ya da düz renklerde üretilmiş çeşitleri mevcuttur.
  • Kullanımı rahattır.

Kanvas Kumaş Yazlık Mıdır? Kışlık Mıdır?

Kanvas kumaş için kullanılacağı mevsimi, genelde üretildiği iplik türü ve dokuma sıklığı belirler. Gevşek şekilde dokunan içinde yün karışımı olmayan ipçiklerle üretilen çeşitleri yaz için kullanılmaktadır. Keten kumaş özelliğine sahip olan türleri özellikle yazın tercih edilir.

Kış için tercih edilen çeşitlerinde 45/55 polyester- yün karışımı olan ipler kullanılır. Bu şekilde üretilen çeşidi kış için en uygun olanıdır. Pantolon, ceket, kaban ve gömlek üretiminde özellikle tercih edilir.

Nerelerde Kullanılır?

Kanvas kumaş genellikle spor giyim ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Ne kot ne kumaş görüntüsünde değildir. Bu nedenle bazı tüketiciler tarafından özellikle talep edilmektedir. Dekorasyon ürünlerinde ve reklam sektöründe de kullanımı oldukça yaygın olan bu kumaş ile üretilen reklam panolarına her yerde rastlamak mümkündür.

Apre denilen boyama ve fixleme sırasında yumuşak bir şekilde yapışma sağlar. Kullanım alanları itibarı ile sadece tasarımcının hayal gücü sınır koyabilir. Hazır giyim sektörünün en gözde kumaşlarından biridir.

Yıkama Talimatı:

Bu kumaş ile üretilen kıyafetlerinizi renkleri solmadan uzun yıllar giymek istiyorsanız, çok sıcak suyla yıkamaktan vazgeçmelisiniz. Hatta çanta vs. gibi ürünlerinizi elde yıkama deterjanları ile fırçalamanız yeterli olacaktır. Düz renkli ürünleri yıkarken sıcak su ve ağartıcı çamaşır yıkama deterjanları kullanmadığınız müddetçe, uzun zaman kullanabilirsiniz. Ancak, desenli ürünlerde desenlerin de solmasını engellemek için yıkama talimatlarına önemle uymanız gerekebilir.

Siz de kanvas kumaş ile ürettiğiniz kıyafetleri spor şıklığınızla buluşturmak için acele edin ve kış bitmeden kanvas kumaş ile bir kıyafet dikin.

Bir yanıt yazın

Whatsapp Görüşmesi
1
Whatsapp Destek
Scan the code
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?