Şanel kumaş, ülkemizde ve dünyanın diğer ülkelerinde tekstil ürünleri üretiminde kullanılmakta olan pek çok kumaş türünden biridir. Kış mevsiminin oldukça uzun ve sert geçtiği memleketimizde kıyafetlerimizin üretildiği kumaşlar da sıcak tutma özelliğine sahip olmalıdır. Kumaşı kaliteli olan kıyafetler tüketiciler tarafından da özellikle tercih edilmektedir.

Yazın terletmeyen kumaşlardan üretilen kıyafetler vitrinlerde boy gösterirken kışın da sıcak tutan kumaşlardan üretilen kıyafetler ön plana çıkar. Özellikle ceket, pantolon, elbise ve etek modellerinde en çok tercih edilen kumaşlardan biridir. Şanel kumaş, hemen hemen bütün ünlü tasarımcıların sonbahar ve kış koleksiyonlarda yer bulur.

Şanel Kumaş Nasıldır? Nerelerde Kullanılır?

Şanel kumaş, kalın ve pamuklu bir dokumaya sahiptir. Bahar aylarında ve kış aylarında çok daha fazla tercih edilen bu ürün istenilen renkte iplerle dokunmaktadır. Değişik renkli olan bu kumaşla hususiyetle Vintage tarzında kıyafetlerin imalatında kullanılmaktadır.

Havalı ve şık görünmek isteyen kadınların ve erkeklerin tercihi olan bu kumaşla yapılan kıyafetler, oldukça fazla ilgi görmektedir. Tasarımcının hayal gücü ile gerçekleştirdiği tasarımlar, tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır. Son dönem ünlü markalarda erkek ceketlerinde ve yeleklerinde de yaygın olarak kullanılmakta olan Şanel Kumaş, erkek kıyafetlerine de uygun olan renk ve desenlerde de üretilmektedir.

Kaban, manto, pardösü ve ceketlerde kullanılması ile birlikte abiye ve elbiselerde de kullanılmaktadır. Bu kumaşın kaliteli ve sıcak görünmesine neden olan kumaşın üretiminde kullanılan kaliteli iplerdir. Bir de en belirgin olan farklılığı renk ve desen konusundaki zenginliğidir.

Şanel kumaş, renk ve desen konusundaki zenginliği ile tasarımcıların da hayal gücünü harekete geçirir. Bu kumaş ile üretilen harika kıyafetleri giyenler zarafet ve kalite ile buluşmaktadırlar. Zarafet ve kaliteyi bir arada sunan bu kumaş ile siz de kendi tasarımınızı yapabilir ve modaya uygun giyinebilirsiniz.

Bu kumaşın bakımı ve temizliği de oldukça kolaydır. Sadece ılık suyla ve sıvı deterjanla yıkanmalıdır. Çok sıcak ütü ile ütülenmemelidir. Ütüleme esnasında araya bir bez koymanız kumaşın parlamasını ve uzamasını önleyecektir. Ütüleme esnasında kendi doğal halinde ütülenmeli asla çekiştirilmemelidir.

 

Bir yanıt yazın

Whatsapp Görüşmesi
1
Whatsapp Destek
Scan the code
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?