Şanel kumaş kullanım alanları tekstilde giyim üretimiyle mi sınırlı? Yoksa çok bilinmeyen kullanım alanları da var mı? Bu konuda yaptığımız küçük bir araştırmanın sonuçlarını sizlerle paylaşmak üzere hazırladığımız bu yazımızda bu sorunun cevabını vermeyi amaçlamaktayız.

Şanel Kumaş Nedir?

Şanel Kumaş adını ünlü bir Fransız moda şirketinden almış ve birçok ipin harmanlanmasıyla bir araya gelen bir kumaş türüdür. Türkçeye şanel kumaş olarak geçmiştir ancak Chanel ismi ile de kullanıldığı görülmektedir. Şanel kumaş, pamuklu ve kalın bir yapıya sahip olan kumaş türüdür. Özellikle kış ve bahar aylarında Şanel kumaş kullanımı artmaktadır. Renkli iplerin harmanlanıp bir arada kullanılması sonucu ortaya çıkan modellerle renkli kıyafetler oluşturulabilir. Çok renkli ve desenli olan şanel kumaşlar, özellikle vintage tarzı giyinmeyi sevenler için idealdir. Şanel kumaş kullanımı sayesinde her kıyafetin havalı ve şık bir görünümü olur.

Şanel Kumaş Özellikleri

Şanel kumaş yapısı hav ve bağ ipliklerinden oluşur. Bazen tamamen pamuk, bazen tamamen polyester bazen de yünden üretilebilmektedir. Nadiren polyester pamuk karışımı şanel kumaşlar da bulunmaktadır. Bu nedenle kumaşın genel özellikleri kullanılan iplik türüne göre değişkenlik gösterebilmektedir. Şanel kumaş pamuklu ve kalın bir kumaştır. İçinde birçok renk barındıran desenli ve renkli bir dokusu vardır.  Üretimi kolaydır bu yüzden maliyeti de düşüktür. Kış ve bahar aylarında şanel kumaş kullanımı artar. Çünkü sıcak tutma özelliğine sahip bir kumaştır. Şanel kumaşların aşınma dayanıklılığı orta düzeydedir. Şanel kumaş kullanımı hem erkek ve hem kadın giyiminde tercih edildiği için avantajlı bir kumaş türüdür.

Şanel Kumaş Kullanımı

Değişen moda beraberinde sürekli yenilik getirirken bu yıl en çok tercih edilen kıyafet tarzları arasında en çok ceket ve pantolon takımlarını görmekteyiz.  Bu alanda özellikle tercih kumaşlar arasında da şanel kumaş kullanımı yerini almaktadır. Vintage tarzının öne çıkmış olması da şanel kumaş kullanımını yaygınlaştırmıştır. Birbirinden güzel desen ve renk seçeneği olan şanel kumaşın ekose ve kazayağı olarak adlandırılan desenleri oldukça popülerdir. Mont, kaban,  pardösü, hırka, panço, ceket ve birbirinden güzel elbiseler şanel kumaş ile üretilmektedir. Bunun yanı sıra koltuk ve yatak örtülerinde, çeyizlik bohça ve hobi malzemelerinde de Şanel kumaş kullanımı şık görünümler sağlamaktadır. Şanel kumaş kendi içerisinde yün şanel kumaş ve şanel pike kumaş olarak ikiye ayrılmaktadır. Kumaşın kullanılacağı alana göre çeşidi farklılık göstereceği için şanel kumaş çeşitlerini daha yakından incelemeliyiz.

Yün Şanel Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Yün şanel kumaşın en belirgin özelliği renk ve desen çeşitliliğine sahip olmasıdır. İçinde birçok renkte ip barındıran kumaş modern ve şık görünüm sunar. Pamuklu ve kalın oluşu ile soğuk kış günlerinde sıcak tutar ve desenli yapısı ile şık hissettirir. Yün Şanel kumaş kullanımı ceket, kaban, pardesü, panço gibi giyim ürünlerinde sıklıkla görülmektedir.

 Şanel Pike Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Şanel pike kumaş %100 pamuklu doğal bir kumaştır. Doğal yapıda olduğu için sağlıklıdır ve bu yüzden şanel peki kumaş kullanımı bebek pikelerinde sıklıkla görülmektedir. Nem tutucu özelliği olan şanel pike kumaş kullanımı koltuk örtüsü, yatak örtüsü ve birçok ev tekstili ürününde vardır. Özellikle günümüzde kullanımı artan eşyalara örtü giydirme alışkanlığı şanel pike kumaşa olan talebi de arttırmıştır. Mobilya, kanepe, koltuk ve sandalyelerin kaplamasında kullanılan şanel pike kumaşı aynı zamanda mobilyalar içinde giydirilebilir örtü olarak da kullanılmaktadır.

Şanel Kumaş Kullanım Alanları

Kış ayının vazgeçilmez kumaşları arasında yerini alan şanel kumaş sıcak tutan yapısı ile kışlık etek, kışlık pantolon, elbise, tunik, mont, kazak ve bunlar gibi pek çok kışlık ve mevsimlik ürün yapımında kullanılıyor. Soğuğu geçirmeyen yapısı olduğu için koruyucu özelliği ile de avantaj sağlıyor. Şanel kumaş giyim sektörünün yanı sıra ev tekstilinde ve mobilya ürünlerinin döşemelerinde kullanım alanı bulmuştur.  Sandalye kaplamasında da çok fazla tercih edilen Şanel kumaş kullanım alanını gün geçtikçe genişletmektedir.

Şanel Kumaş Fiyatları

Şanel kumaş fiyatları kumaşın kullanıldığı yere ve çeşide göre farklılık gösterebilmektedir. Küçük boyuttaki ürünler için daha az Şanel kumaş kullanımı için ucuz bir fiyata mâl olabilirken kullanım alanı arttıkça fiyatta artacaktır. Birçok renk ve desen seçeneğine sahip olan şanel kumaşın fiyatında bazı renk ve desenlerinde ayrıcalığı vardır. Öncelikle şanel kumaşı nerede kullanacağınıza karar vermeli ve bu doğrultuda şanel kumaş seçimi yapmalısınız.

 

 

Whatsapp Görüşmesi
1
Whatsapp Destek
Scan the code
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?