Yaz sıcağının etkisini yavaş yavaş azaltmaya başladığı eylül günlerinde; hepimizin içini turuncu, romantik bir heyecan sarıyor. Yapraklar yavaş yavaş renk değiştirmeye niyetlenir, güneş yıldızı hepimizi biraz daha uzaktan ziyaret ederken; doğaya uyum sağlar kendimizi sonbahara hazırlarız. Kalınlığına göre hem yaz, hem de bahar aylarında tercih şansı sunan gabardin kumaş, tarçın tonlu sonbahar döneminde dolapladra kurtarıcı parça olarak saf tutuyor. Şort, etek, pantolonlarda kendini gösteren gabardin kumaş; en çok ceket, hatta trench coat olarak sahneye çıkmayı seviyor. Bu konuda da oldukça ünlü! Krem rengi, ekru, taba, vizon ve camel rengi olanları ise sonbahara en çok yakışan renkleri hiç şüphesiz.. Sararmış ağaçlar ve yere saçılan yaprakların içinde sonbahar rengi gabardin kombinlerimizle yürürken, doğanın ayrılmaz bir parçası olduğumuzu daha çok hisseder oluyoruz. Kulağınızda kulaklığınız, elleriniz cebinizde yaptığınız yürüyüşler için ne kadar da kullanışlı ve şık bir tercih olur gabardin kumaş.. Pek çok alanda kullanılabilmesi ile ünlü gabardin kumaşın en yaygın olduğu alan ise giyim sektörüdür. Giyim sektöründe erkek giyim ürünleri ve spor giysileri, takım elbiseler, yazlık kısa ve baharlık uzun pantolonlar ile ceketlerde kullanıldığını görürüz. Ayrıca bu kumaşlar kadın giyim etek, pantolon, tunik, pardesü ve ceketlerin üretiminde de tercih edilir. Üstelik su geçirmediği için yazlık ve kışlık şapka ve çantaların, özelllikle bez çanta koleksiyonunun tercihi de gabardin kumaştan yanadır. Yılların hiçbir şekilde eskitemediği moda olan gabardin bez çantalar daha uzun yıllar sahnedeki yerini koruyacak gibi görünüyor.

Gabardin Kumaşın Teknik Özellikleri

Yün ve pamuk, likralı, parlak, tencel ve karışım gabardin gibi türlerde üretilen gabardin kumaş, çözgüsü ve atkısı normalden daha sık olan bir kumaş türüdür ve dokuma şekli sebebi ile su geçirmez bir kumaştır.  Bu da onu aranılan joker eleman yapıyor.  Kumaşın ilk ortaya çıkışı 1879 yılıdır. Bu kumaşın patentini 1888 yılında modacı Thomas Burberry almıştır. Çok yönlü bir kumaş elde etmek isteyen Thomas bunu gabardin kumaş sayesinde başarmış. Dayanıklı bir kumaştır ve kalınlığına göre hem sonbahar hem de kış için seçilebilir. Kesinlikle iç göstermez ve polyester içermez. Yumuşak bir tuşesi vardır. Kolay kırışmadıkları için, ütü yapmayı sevmeyenleri mutlu eden, ütüsüz sabahların gözdesi olan bir kumaştır. Ütüleme ihtiyacı duyulduğunda da direkt ütüyle temas etmemesi öneriliyor. Terletme özelliği olmayan gabardin kumaşın makinede yıkanması pek önerilmez. Bu sebeple kuru temizlemeye verilmesi işimizi garantiye almak olacaktır. Gabardin türlerinden birisi olan pamuklu gabardinler 40 derecede makinede yıkanabilirler. Ancak yıkama sonrası kurutma ve ütüleme işlemleri için kullanım talimatlarının uygulanması gerekir. Kuru temizleme ve makine dışında elinizde de yıkayabilir, eski zamanlarda babaannelerimizin elde çamaşır yıkama dönemlerini yad edebilirsiniz.

En üst kalite üretilen ve müşteri memnuniyeti garantili gabardin ürünlerimizi kategoriler seçeneğinden inceleyebilirsiniz.

Kumaş Bilgi Bankası

Tafta Kumaş Nedir? Terletir mi? Kırışma Yapar mı?

Tafta Kumaş Nedir? Tafta kumaş, genellikle ipek, naylon veya polyester gibi ince ve parlak liflerden [...]

Şile Bezi Nedir? Tarihçesi ve Çevresel Etkisi

Şile Bezi Nedir? Şile Bezi, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde yer alan Şile ilçesine özgü geleneksel bir [...]

Şifon Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Şifon Kumaş Nedir? Şifon kumaş, genellikle ipek, naylon veya polyester gibi liflerden dokunan, hafif, ince [...]

Saten Kumaş Nedir? Özellikleri neler? Boyanır mı? Bakımı ve Nasıl Ütülenir?

Saten Kumaş Nedir? Saten kumaş, pürüzsüz, parlak ve zarif bir görünüme sahip olan özel bir [...]

Sandy Kumaş Nedir? Esnek mi? Terletir mi? İç Gösterir mi?

Sandy Kumaş Nedir? Sandy kumaş, moda dünyasında sıklıkla tercih edilen ve hem şıklık hem de [...]

Jakarlı Kumaşlar Nedir? Terletir mi? Esneme Yapar mı?

Jakarlı Kumaşlar Nedir? Jakarlı kumaş, karmaşık ve detaylı desenlerin dokuma sırasında oluşturulduğu özel bir tekstil [...]

Viskon Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Viskon Kumaş Nedir? Viskon kumaş, genellikle doğal selülozdan elde edilen ve çeşitli işlemlerle üretilen bir [...]

Pamuk Vual Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Pamuk Vual Kumaş Nedir? Pamuk vual kumaş, ince, hafif ve yarı saydam bir pamuklu kumaş [...]

Poplin Kumaş Nedir? Özellikleri ve Kullanım Alanları

Poplin Kumaş Nedir? Poplin kumaş, ince ve sık dokunmuş bir tekstil türüdür. Genellikle pamuk, ipek, [...]

Özel Tasarım Desenli Jorjet Krep Kumaş Nedir?

Özel Tasarım Desenli Jorjet Krep Kumaş Nedir? Özel tasarım desenli jorjet krep kumaş, genellikle şık [...]

Bir yanıt yazın

Whatsapp Görüşmesi
1
Whatsapp Destek
Scan the code
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?