Kışın modası kaşe kumaş ile üretilen kaban ya da montlar, bu sene sizi hem sıcak tutacak hem de şık gösterecek. Nasıl mı? Bu sene sonbahar kış aylarının modası olan kaşe kabanlar özellikle şık ve hoş tasarımları ile vitrinlerde yerini almaya başladı bile. Kumaş çeşitleri kendi arasında dahi kategorilere ayrılan ve başlıklar altında incelenen tekstil ürünleridir.

Bunlar içerisinde hiç şüphesiz keşe kumaşlar özellikle kış aylarında ve soğuk günlerde en çok tercih edilenler arasındadır. Tok yapısı ve kalitesi ile her zaman kendini sevdiren ve modası hiç eskimeyen bir kumaş çeşididir. Sezonluk değişimlerde dahi bir önceki sezon kaşe kabanınız var ise eğer rahatlıkla giyebilir ve kullanabilirsiniz.

Sezon değişimlerinde dahi kaşe kabanların yeri hep aynı ve modası hiç değişmeden kalabilen ender kumaşlardandır. Bu yılın modası olacak kaşe kabanlar özellikle renlerine ve kesimlerine göre değişiklik göstermektedir. Bu kış sezonunda ise daha çok dar kesimlerin olduğu pastel renklerin hakimiyetinde bir kaşe furyası bizleri beklemektedir.

Kaşe Kumaş Nedir ve Nasıldır?

kışın modası kaşe kumaş

Kışın modası kaşe kumaş, kendine özgü bir kalınlığı ve tok bir yapısı bulunan İngilizce ve Almanca Kasha kelimesinden dilimize yerleşmiş bir kumaştır. Yapısal olarak ince numaralı strayhgarn iplikten dokunmuştur. Sık ve örgü şeklinde dokunan kumaş kuvvetli bir dinkleme işlemi sonrasında keçeleştirilir. Ve bir yüzeyi havalandırılarak son halini alan kumaşlardır. Kaşe kumaş ağır gramajı olan ve sık dokunan bir kumaştır. Bu sebep ile özellikle kalın olması kış aylarında tercih edilmesi demektir.

Bu soğuk kışın modası kaşe kumaş, üretim aşamalarından dolayı ağır gramajlı, kalın ve tok yapıya sahiptir. Esneme özelliği yok denecek kadar azdır. Uzun ömürlü ve dayanıklı bir kumaştır. Kaşe kumaş yapısı itibarı ile keçeleşen bir kumaş olduğu için özellikle sert olan çeşitlerinde alta bir astar dikilmek sureti ile kullanılır. Tıraşlanmış ve tıraşlanmamış olarak iki farklı formda bulmak mümkündür. Kaşe kumaş yaz ayları için uygun bir kumaş değildir. Sıcak tutan yapısı ile kış ayları için idealdir. Rahat bir kullanımı olan bu kumaşın çeşitli kalınlıkları mevcuttur.

Moda Tasarımlarında Kaşe Kumaş

Kışın modası kaşe kumaş, moda sektöründe ve defilelerde kesinlikle sonbahar ve kış koleksiyonlarında rastlayabileceğimiz bir kumaş çeşididir. Çok şık duran ve kaliteli yapısı ile kullanışlı olan bu kumaş moda sektöründe çok tercih edilmektedir. İki farklı çeşidi bulunan kaşe kumaşlar kalın ve ince dokunabilirler.

İnce dokunmuş kaşe kumaş genelde vücut ile direkt temas edebilir ve tıraşlanmıştır. Özellikle etek, gömlek yapımında sıkça kullanılır. Kalın dokunmuş kaşe kumaşlar ise tıraşlanmamış tok ve sert yapısı olan çeşididir. Bu kaşe kumaş ile mont, kaban, ceket, döpiyes takımı, takım elbise, elbise gibi pek çok farklı alanda tasarım yapmak mümkündür.

Kışın modası kaşe kumaş, ince ya da kalın dokunmuş olsun kesinlikle yaz ayları için uygun bir kumaş değildir. Sezonun modasına göre çeşitli renk ve desenlerde bulabilmek mümkündür. Kış aylarında tasarımcıların en çok kullandığı kumaş çeşidi olan kaşe kumaş kalitesi ile de kendini belli eden bir kumaştır.

Kaşe Kumaş Sıcak Tutar Mı?

Yapısı, dokunduğu iplik ve kullanım alanları göz önüne alındığında kaşe kumaş elbette ki sıcak tutar diyebiliriz. Kış aylarında kullanılmasının en büyük nedeni ise kalın olması veya gramajının ağır olması değildir tabi ki. Kaşe kumaş sıcak tutması yönü ile de çok sevilen ve tercih edilen bir kumaştır. Şık duran ve tarzı olan bu kumaş sıcak tuttuğu için ve kullanan kişiyi bunaltmadığı için çok sevilen bir kumaştır. Aynı zamanda suya karşı direnci de bilindiği için özellikle yağmurlu günlerde tercih edilmektedir.

Kışın Modası Kaşe Kumaş Bu Yıl Nasıl Kullanılacak?

Kışın modası kaşe kumaş, her yıl kış ayları ve sonbahar aylarında sahneye çıkan ve soğuk günler bitene kadar da en sevilen kumaşlardan biridir. kaşe kumaş bu sene çok farklı formlarda karşımıza çıkacak. Özellikle dar kesin mont ve pardösünün yanı sıra elbiselerde çok moda olan bu kumaş ile etek ve ceket takım olarak da kullanıma sunuldu. Kaşe pantolon üstü kaşe ceketler ise en trend olan kaşe tasarımlar arasında.

Kaşe kumaş ile tasarlanabilecek Fransız tarzı şapkalar ile bu senenin rengi ise pastel tonları. Şık ve gösterişli duran bu kumaş ile pek çok farklı kombin yaratabilir ve kış aylarının gri rengini aydınlatabilirsiniz. Tarzı ve duruşu ile kendine özgü bir havası olan bu kumaş uygun fiyatları ile cep yakmayarak her kesime hitap ediyor.

Whatsapp Görüşmesi
1
Whatsapp Destek
Scan the code
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?