Bitkisel kaynaklı olan ve doğal bir yapıya sahip viskon kumaş sağlıklı ve bir o kadar da doğal bir kumaştır. Doğallığı ve saflığı ile kullanıldığı ilk günden itibaren kendine hayran bırakan viskon kumaş birçok özelliği ve doku özellikleri nedeni ile pamuklu kumaşlara çok benzemektedir. Kullanan herkes tarafından sevilen viskon kumaş sağlıklı, rahat hem de doğal olması nedeni ile çok tercih edilmektedir.

Viskon Kumaş Sağlıklıdır ve Çeşitli Özelliklere Sahiptir

Birçok avantajının yanına ek olarak viskon kumaş sağlıklı yapısının pamuklu kumaşlara benzemesi ve pek çok özelliklerinin de aynı olması; bu kumaşa ekstra bir avantaj daha katmaktadır.

  • Geniş bir kullanım skalasına sahip olan viskon, pamuğa nazaran daha kaygan bir yapıya sahiptir. Narin ve şık bir görünümü bulunmaktadır.
  • Aynı zamanda pamuğa benzeyen özelliklerinin yanı sıra pamuktan farklı olarak daha değişik özellikleri vardır.
  • Viskon kumaşlar pamuğa göre hem daha kolay boyanabilirler ve  hem de daha kolay baskı işlemi uygulanabilirler.
  • Pamuğa göre daha esnek bir yapıya sahiptir viskon kumaşlar. Rahat hissettiren konforlu bir yapısı vardır.
  • Teri emen ve serin tutan özelliği neden ile bunaltmayan bir kumaştır. Nefes alabilen yapısı nedeni ile kullanan kişisi sıkmaz ve serin tutar.
  • Doğal bir içeriğe sahip olan viskon kumaş gönül rahatlığı ile herkes tarafından kullanılabilir. Özellikle hassas cildi olanlar ve bebekler için kullanımı sırasında hiç sorun yaratmaz.

Viskon Kumaş Çeşitleri

Farklı çeşitleri bulunan viskon kumaşlar, pamuklu viskon kumaş ve desenli viskon kumaş olarak çeşitleri bulunmaktadır. Pamuklu viskon kumaşlar içerisinde bulunan pamuk oranı ile daha doğaldır. Pamuklu viskon kumaş sağlıklı ve rahat kumaşlar arasında yer alır. Desenli viskon kumaşlar ise daha çok üzerine desen ve baskı yapılabilen viskon kumaşlardır.

Kullanım alanının genişliği ve dikiminin kolay olması nedeni ile tekstil atölyeleri bu kumaşı çok fazla kullanmaktadır. Tesettür giyim üreticilerinin de vaz geçemediği bu özel kumaşla tasarlanan kıyafetler, şık, rahat ve konforludur. Özellikle rahatına düşkün olanlar için mükemmel olan bu kumaş ile şalvar, şalvar elbise tarzında geniş ve dökümlü tiril tiril kıyafetler tasarlamanız mümkündür. Bunun yanı sıra ev tekstilinde de çok kullanılabilen bir kumaştır.

 

Whatsapp Görüşmesi
1
Whatsapp Destek
Scan the code
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?