Viskon kumaş dünyada ve Türkiye’de en çok tercih edilen kumaş çeşitleri arasında yer alır. Moda ve tekstil alanlarının en önemli ürünlerinden olan bu kumaş çeşitleri kaliteli ve sağlıklı ürünlerdir. Pek çok farklı üründe viskon kullanılır. Bu nedenle. Önemli tekstil ürünlerinden olan viskon kumaş modelleri ve renklerinin çeşitli olmasıyla da tercih sebebidir. Bu kumaş çeşidi genellikle kıyafetlerde kullanılır olarak bilinse de aslında dekorasyon malzemelerinin de başında gelir. Kıyafetlerde ise etek, bluz, gömlek iç giyim ve astar malzemesi olarak kullanılır. Viskon pantolonlar da son dönemlerin en çok tercih edilenlerindendir. Günümüzde pek çok firma tarafından viskonu abiye kıyafetlerde de kullanılmaktadır.

Viskon Kumaş Nedir?

Viskon kumaş kayın ağacından elde edilerek üretilir. Pamuksu yapıları vardır. Tekstil sektöründe birçok üründe bu kumaş türü tercih edilir. Bu kumaş çeşitlerinin ana maddesinin kayın ağacı olmasından dolayı içeriğinde selüloz bulunur. Viskon üretilirken selülozda herhangi bir kimyasal değişiklik olmaz. Bu kumaş türleri üretildikten sonra filament görünümünü almaktadırlar. Bunun anlamı selüloz şeklinde kalmasıdır. Viskon, bu özelliklerinden dolayı pamuklu kumaşlarla benzerlik gösterir. Giysilerde en çok tercih edilen kumaş çeşitlerinden olan viskon diğer özellikleri ile de dikkat çeker. Viskon kumaş özellikleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir.

[porto_product_category view=”grid” per_page=”4″ columns=”4″ category=”152″]

Özellikleri Nelerdir?

Moda dünyasında da çokça yer alan viskon kumaş özellikleri aşağı belirtilmiştir.

  • Bu tür  kumaşlar terletmemeleri ile dikkat çeker. Çünkü bu kumaş türleri hava almaya müsaittir.
  • Tekstil sektöründe baskılı ürünler üretileceği zaman viskon tercih edilir. Çünkü viskon dokusu itibariyle baskı yapılmaya uygundur.
  • Viskon boyandığında, boyandıkları renkler canlı görünür. Bu özellik de bu kumaş çeşidinin tercih edilmesini sağlar.
  • Dökümlü görünümleri ile şık ve zarif kıyafetler tasarlamaya elverişlidir.
  • Nem emme özelliği olan viskon, terleme olsa dahi rahatsız etmez.
  • Viskon çeşidinin şişme özelliği bulunur. Bu özelliğinden dolayı su emiciliği de oldukça yüksektir.
  • Esnek kumaş çeşitleri arasında olan viskon çeşitleri pamuklu kumaşlarla karşılaştırıldığında iki kat daha fazla esnektir.
  • Viskon, krep kumaşların içinde sıkça yer almaları ile de bilinmektedir.
  • İçerğinde selüloz olmasından dolayı kendilerine has bir rahatlıkları vardır.

Fiyatları

Viskon kumaş fiyatları da pek çok diğer kumaş türüne göre çok daha hesaplıdır. Terleme sorunuyla karşı kaşıya olanların rahatlıkla kullanabildiği bu sebeple de çok satılır ve kullanılır. Sitemizde yer alan viskon sizler için çeşitlendirilmiştir.  Fiyat bilgisi almak için araştırma içinde olanlar da sitemizde yapacakları küçük bir gezintiyle fiyatlarımızın uygun olduğunun farkına varacaklardır. Desenli pamuklu olan cinsi en çok satılan ürünlerimizin başında gelir.

Bir yanıt yazın

Whatsapp Görüşmesi
1
Whatsapp Destek
Scan the code
Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?